PROJECTE ALUSIT: ROSCAT D’AL·LEACIONS LLEUGERES

La utilització d’aliatges lleugers és, en general, en auge. Menor pes implica menor consum, en especial, als vehicles elèctrics. Per això el seu ús és cada vegada més gran. Això suposa canvis en les condicions i necessitats de la mecanització, en especial, el roscat. ALUSIT treballa per al desenvolupament de noves geometries, acabats i recobriments que permetin superar l’abrasió dels aliatges d’alumini de fosa injectada i, sobretot, l’adhesió que produeixen aquests aliatges sobre l’eina de roscar.

En aquests moments Flubetech està recobrint les mostres on caracteritzar les propietats de desgast abrasiu i adhesiu, està desenvolupant nous recobriments tribològics (HIPIMS i convencionals) i contribuint a les anàlisis de les condicions de la superfície que han de presentar els demostradors.

El projecte compta amb el suport del programa d’ajuts a R+D del Govern Basc (HAZITEK) a través dels fons FEDER.

Flube_2022

Facebook
Twitter
LinkedIn